2014. július 14., hétfő

Óvodás kertépítő verseny 2014




Tisztelt Óvoda Vezetőség!


Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket ismételten az óvodák között meghirdetett versenyre, mely a Jubileumi 20. Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár keretében kerül megrendezésre Szigetszentmiklóson a Nagybani Virágpiacon.

 A verseny mottója: „Madárbarát kert”

Az elkészítendő kompozíció teljes mértékben az óvodákra és az óvodák fantáziájára van bízva. A versenyre jelentkező óvodáknak az idei évben is egy mini kertet kell elkészíteniük növénybeültetéssel. Óvodánként maximum 3 csoport kompozíciójával lehet nevezni.

A beültetéshez szükséges műanyagládát Érczes Tibor, kertészeti műanyagáru forgalmazó, HAJNAL – PLASZT műanyag feldolgozó Kereskedelmi Kft., a virágföldet idén a FLORASCA, biztosítja. A díjazásban részt vesz a STIHL. Az óvodáknak kizárólag a kis kertet kell kitalálni, megvalósítani, beültetni és elkészíteni a mottónak megfelelően.

A munkálatokhoz szükséges műanyagládát, és virágföldet folyamatosan szállíttatjuk ki, 2014. augusztus 30-ig a benevezett óvodák címére. Az elkészült műveket legkésőbb 2014. szeptember 18. 14.00 óráig, folyamatosan szállítjuk a kiállítás helyszínére. A szállítás során keletkezett károkért sem a szállító cég sem a Flora Hungaria Kft. nem vállal felelősséget így kérjük, hogy kellő gondossággal csomagolják be a kiskerteket.

Szeptember 19-én, pénteken történik a zsűrizés, 20-án szombaton 13:00 órakor pedig a díjkiosztás.

Az elkészült művek a kiállításon külön erre a célra kialakított területen bemutatásra kerülnek. Minden művet egy táblával látunk el, melyen az óvoda és a készítő csoport neve szerepel.

Elbírálás: 
A bírálatot a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár hivatalos, elismert kertészeti szakemberekből álló zsűrije végzi az alábbi szempontok alapján: - ötletesség, kreativitás - a beültetés alapossága - összhatás

Díjazás: 
Minden pályaművet leadó csapat Emléklapot kap, azonban az első három helyezett óvoda értékes nyereményben részesül! A nyereményekről bővebben, weblapunkon a www.hortushungaricus.hu oldalon tájékozódhatnak.

Belépés a rendezvényre:
A résztvevő csoportoknak – pedagógusoknak és gyerekeknek – belépőjegyeket biztosítunk.

A további kísérőknek (pl. szülők, nagyszülők) kedvezményes belépési lehetőséget ajánlunk fel, hogy családi program keretében megnézhessék gyermekük munkáját.

A kedvezményes jegy ára egységesen: 1000 Ft, amely a nyugdíjas-diák belépőjegy ára.
(Tájékoztatásul: a kiállításra a felnőtt belépőjegy ára 1 750 Ft)

Ütemterv:

-  Jelentkezési határidő: 2014. augusztus 1.
-  Virágföld, és láda kiküldési határidő: 2014.augusztus 20-ig folyamatosan.
-  Kész művek beküldési határidő: 2014. szeptember 18-ig folyamatosan.
-  Zsűri elbírálása: 2014. szeptember 19.
-  Díjátadó: 2014. szeptember 20. 13.00 óra

A kiállítás adatai:

-  A kiállítás megnevezése: HORTUS HUNGARICUS 2014 Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár
-  A kiállítás időpontja: 2014. szeptember 19-21.
-  A kiállítás helyszíne: Flora Hungaria Nagybani Virágpiac
-  A kiállítás weboldala: www.hortushungaricus.hu      www.facebook.com/Hortus.Hungaricus

Bármilyen további felmerülő kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Reméljük, hogy az Önök Óvodáját is a versenyzők között üdvözölhetjük! Sok sikert és eredményes munkát kívánunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése