2013. október 15., kedd

Second European Social Innovation Competition / Európai társadalmi innovációs verseny 2014 – Pályázat munkahelyteremtésre irányuló ötletek versenyeztetésére

Az Európai Bizottság 2014-ben is megrendezi szociális innovációs versenyét, amelyre most pályázatot hirdetett "The Job Challenge" címmel. 

Benyújtási határidő: 2013. december 11. 12:00

A pályázat célja
Azokat a szociális innovációs ötleteket keresik, melyek ténylegesen hozzájárulnak a munkanélküliek visszavezetésére a munkaerő piacra vagy új/alternatív típusú munkavégzési formákat tartalmaznak. A verseny célja, hogy használható és egyben hatékony ötleteket gyűjtsön össze a munkahelyteremtésre, munkahelyek létrehozására. Az ötletek lehetnek még nem megvalósult elképzelések is, valamint  kipróbált és működő gyakorlatok egyaránt.

Pályázók köre
Magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek, informális csoportok az EU területéről. A pályázaton minden olyan európai uniós állampolgár indulhat, aki új megoldást tud javasolni a munkahelyteremtésre, mégpedig jó munkahelyek létrehozására.

A verseny fázisai

  1. Jelentkezés-ötletek beküldése 2013. december 11. 12:00
  2. 30 elődöntős kiválasztása 2014 január-február
  3. Az elődöntősök mentorálása 2014 március
  4. Elődöntősök terveinek beadása 2014 március vége
  5. 10 döntős meghívása a díjátadó ünnepségre, majd 3 győztes kihirdetése 2014 április-május
  6. Nyomon követés és mentorálás 
Elnyerhető támogatás
A verseny összdíjazása 20.000 euró, amelyet a 3 győztes között osztanak el. Az elnyert támogatást az ötletek megvalósítására, vagy a már működő megoldások fejlesztésére kell fordítani.


Az ötletek elbírálásának szempontjai:
Az újszerűség mértéke – 50%
Potenciális hatás – 30%
Fenntarthatóság és mérhető eredmények – 20%

A pályázat benyújtásának módja
A projekt ötleteket a megadott formanyomtatvány szempontjai szerint kell kidolgozni és a nyomtatványt kell elektronikus úton kitölteni a verseny honlapján 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése