2013. június 10., hétfő

Civil Licit



Civil Licit
Civil Licit Közhasznú Alapítvány


Beadási határidő: 2013. július 9. 18 óra
Támogatás összege: minimum 50.000 Ft, maximum 450.000 Ft
Projektidőszak: Nincs korlátozva
Nyertes pályázatok száma: 10
A pályázati döntés várható ideje 2013. július vége.

A pályázat témája

Magyarországi civil szervezetek pályázatot nyújthatnak be a 2013-as Civil Licit fenntarthatósági árverésen való részvételre, ahol felelős vállalatok számára bemutathatnak, árverésre és megvételre bocsáthatnak olyan szolgáltatásokat, amely vállalatok társadalmi felelősségvállalási (az alábbiakban csak CSR – Corporate Social Responsibility) programjába illeszthető.

A pályázat háttere, célja

Környezeti és társadalmi fenntarthatóság elősegítse a for-profit és non-profit szektor találkozása által. Civil szervezetek egy rendhagyó aukció formájában kínálják megvételre a környezeti és társadalmi fenntarthatóságot elősegítő szolgáltatásaikat a felelős vállalatok, vállalkozások számára.

Ha egy civil szervezetnek már van olyan szolgáltatása, amelyet vállalatoknak nyújt, a Civil Liciten értékesítheti. Ha még nincs ilyen szolgáltatása, itt az alkalom, hogy kialakítson egyet. A Civil Liciten való indulással egy civil szervezet az adományok és a pályázatok mellett egy újabb forráslehetőséghez juthat. A vállalkozások olyan szolgáltatásokat keresnek, amelyek beilleszthetőek CSR és fenntarthatósági tevékenységeikbe.

A Civil Licit Alapítvány tapasztalatai szerint a vállalkozásoknak versenyelőnyt jelent az, ha fenntarthatósági és CSR tevékenységükbe civil szervezetektől származó kapacitást és szaktudást vonnak be. Az alapítvány segítséget és tanácsadást nyújt a civil szervezetek számára CSR szolgáltatásaik kialakítására és projektmenedzsmentjére.

A program célkitűzése az is, hogy a civil szervezetek által az uniós forrásokból támogatott programokon keresztül elsajátított és felhalmozott tudásanyag, valamint a befektetett rengeteg munka ne vesszen el, hanem ezeket a jó gyakorlatokat, tapasztalatokat a vállalatok saját működésükbe átültessék.

A leütésre kerülő összegek eljuttatásában, a két megállapodó fél közötti pénzügyi tranzakciók lebonyolításában a pályázat kiírója nem vesz részt.

Egy civil szervezet maximum két pályázatot adhat be, de egy civil szervezet csak egy szolgáltatással indulhat a Civil Liciten.
 

Pályázók köre

1. Azok a szervezetek, amelyek az alábbi fejlesztési programok bármelyikének forrásaiból támogatott nyertes és megvalósított, vagy legalább a megvalósítás félidején túl lévő pályázattal rendelkeznek főpályázó projektgazdaként vagy konzorciumi partnerként: HEFOP, ROP, GVOP, KIOP, TÁMOP, TIOP, KMOP, ÉMOP, ÉAOP, DAOP, DDOP, KDOP, NYDOP, ÁROP, EKOP, KEOP, KÖZOP, GOP, EQUAL Közösségi Kezdeményezés, INTERREG, ETE, Norvég Alap és Svájci Együttműködés.

2. Azok a civil szervezetek, amelyek az elmúlt öt évben és/vagy for-profit szektorból kapott támogatásból megvalósítottak társadalmi és/vagy környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos projektet. A referencia igazolására a jelentkezési adatlap szolgál.

Milyen témájú szolgáltatásokkal lehet pályázni?


  • Környezetvédelem, zöld munkahely programok 
  • Energiahatékonyság 
  • Befogadó munkahely programok: hátrányos helyzetűek és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő programok 
  • Családbarát munkahely kialakítása, magánélet és a munkahelyi feladatok összehangolása 
  • Munkahelyi esélyegyenlőség megteremtése 
  • Fogyatékos személyek integrációja 
  • Hátrányos helyzetűek és romák felzárkóztatása, esélyegyenlősége 
  • Egészségmegőrzés, egészség-fejlesztés, egészséges életmódra nevelés 
  • Mélyszegénység, éhezés megszűntetése 
  • A társadalom ismereteinek, kompetenciáinak fejlesztése (pl. gazdasági, pénzügyi ismeretek, digitális kompetencia, a tanulás tanulása) 
  • Egyéb társadalmi és/vagy környezeti fenntarthatóságot szolgáló programok


A szolgáltatások lehetséges típusai:

  • Önkéntes munka 
  • Képzés, tréning 
  • Családi nap, vállalati rendezvény 
  • Tanácsadás 
  • Ismeretterjesztés 
  • Egyéb


Pályázatok benyújtásának módja

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, a www.civillicit.hu weboldalon lévő pályázati
adatlap kitöltésével lehet benyújtani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése