2013. május 27., hétfő


 

AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK-Javított hírlevél

Elnézésetek kérem, kis hiba csúszott a rendszerbe, a frissített hírlevelet itt olvashatjátok:



Pályázat Szociális Szövetkezetek számára: Korábban már részletes összefoglaló is megjelent a blogon a szociális szövetkezeteknek kiírt pályázatokról. Két aktív kiírás van a szociális gazdaság fejlesztésére. Az egyik a helyi önkormányzatok támogatásával létrehozott szociális szövetkezetek (elsősorban a START közmunkára épít), a másik pedig bármilyen szociális szövetkezet számára nyitva álló lehetőség. Beadás május 6. és június 06. között.
Kiírások elérhetőek:


Pályázat hátrányos helyzetű tanulókat nevelő iskolák együttműködésére: Fontos, hogy "különböző helyzetű iskolák" alakítsanak ki egymással intenzív kapcsolatot (tanulók és pedagógusok egyaránt). Legfőbb cél, hogy a pályázók a sajátjuktól eltérő életminőségű/helyzetű társakkal kerüljenek együttműködő kapcsolatba. Úgy fordítanám le, hogy a sok HH-s tanulóval rendelkező iskolák, a kevés HH-s tanulóval rendelkező iskolákkal kell együttműködjenek. Előre láthatólag május utolsó hetében lesz kiírva.
Kiírás tervezete elérhető itt:

Elnéptelenedő települések romló társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítása: - Április 29-én megjelent az Elnéptelenedő települések romló társadalmi.gazdasági folyamatainak megfordítása című pályázati kiírás (TÁMOP-5.3.11-13) Célja a negatív gazdasági és társadalmi folyamatok kezdeti tüneteit mutató települések romló folyamatainak visszafordítása, az életminőség javítása a helyi társadalomban rejlő potenciálra építő önkéntes akciók sorozatának megvalósításával. Kísérleti programról van szó, csak néhány pályázatot támogat a közreműködő szervezet. Beadási határidő június 30.  Részletes összefoglaló olvasható itt.
Kiírás elérhető:
http://www.nfu.hu/doc/4113

Lakhatási beruházások támogatása a TÁMOP-5.3.6-11/1-es kíirás nyertes projektjeinek:
A komplex telepes pályázatok első fordulójában nyertes projektgazdáinak készített egy kiírást az irányító hatóság a lakhatási problémák megoldására. A várhatóan 8-10 nyertes pályázó projektenként maximum 200 millió forintot fordíthat a lakókörnyezettel kapcsolatos rehabilitációra. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 1-és 30. között.



HAMAROSAN LEJÁR! Zöld Forrás Program: A Vidékfejlesztési Minisztérium közzétette a 2013. évi Zöld Forrás program pályázati felhívását, a támogatás keretösszege 85 millió forint, a pályázatokat május 31-ig lehet benyújtani.
Kiírás elérhető:A pályázati kiírás itt >>


LEADER Program pályázatai: A Vidékfejlesztési Minisztérium harmadszor is meghirdeti a LEADER Program pályázatait. Mintegy 30 milliárd forint áll rendelkezésre a Leader program, azaz a közösségvezérelt helyi fejlesztések támogatására. A pályázatok hamarosan megjelennek. A kiírásról itt olvashattok >>


MEGHOSSZABÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ! Erzsébet táborok:
Még lehet pályázni a Hunyadi járat kirándulásra: A Hunyadi járat történelmi kirándulás pályázatot az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében tanuló gyermek számára hirdetette meg az Alapítvány. A felhívás célja, hogy a Hunyadiak történelmi szerepvállalásáról tanuló diákok számára élővé tegye történelmünk e korszakát. A diákoknak két típusú pályázati feladatot kell megoldaniuk. A jelentkezés határideje június 3. A nyertesek egyebek között részt vesznek a nándorfehérvári diadal 555. évfordulójának Emléknapján. A pályázatról bővebben itt olvashattok!


Határtalan túra tábor: a táborba 2013. július 8-ig lehet még jelentkezni. Utóbbiba ezer, a Kárpát-medence országaiban élő magyar nemzetiségű gyermeket várnak.
A 8-15 éves gyermekek egy hetet tölthetnek el a Balaton-parti Zánkán, Európa legnagyobb gyerektáborában. A Határtalan túra minden csoportja bemutatja saját magyarlakta lakóhelyét, ennek neves szülötteit, kultúráját és mindennapi életét, így a gyermekek nemcsak az anyaországot ismerik meg jobban, de a magyarság szélesebb, teljes kárpát-medencei hagyományait, múltját és jelenét is.
Az egyhetes tábor azonban legalább ennyire a nyaralásról, a közös élményekről is szól, hiszen a zánkai tábor igazi gyerekparadicsom saját stranddal és kikötővel, kalandparkkal, sportcsarnokkal, színházzal és mozival, saját hajó- és vitorlásparkkal. A létesítmény akadálymentesített, így a fogyatékossággal élők is kényelmesen tudnak kikapcsolódni. A zánkai tábor 4 épületét éppen ezekben a hetekben újítják fel, a 40 éves, elavult épületek idén nyáron már korszerű szálláshelyként várják a táborozó gyermekeket.
A gyermekek 7-10 fős csoportokban jelentkezhetnek meghosszabbított határidővel július 8-ig. Az egyhetes nyaralás részvételi díja teljes ellátással gyermekenként 1000 forint.A pályázatról bővebben itt olvashattok!




HAMAROSAN LEJÁR! Szociális földprogramok támogatása: EMET (SZOC-FP-13).
Célja: HH csoportok munkanélküliségének kezelése és a foglalkoztatás elősegítése a feketegazdaság visszaszorításával. 3 alprojekt egyikére lehet pályázni (foglalkoztatás, beszerzés, kertkultúra). Ezen belül támogatott tevékenységek pl: gyümölcsfeldolgozás (aszalás, lekvár főzés), biobrikett, szociális bolthálózat, bioélelmiszerek, építőanyag előállíatás, házias ételek készítése/szállítása, fűszernövénytermesztés stb. Határidő május 29!






HAMAROSAN LEJÁR! Műalkotást a közterekre! A Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázatot hirdet olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozására, melyek az adott település közterén a település kulturális jelenét erősítik.
A pályázat témájában kötetlen, de nem célozza meg, és ennél fogva nem támogatja politikai jelentőségű személyiségek, szimbólumok ábrázolását. Előnyben részesülnek azok az alkotások, melyek a helyszínre vonatkozóan kultúrtörténeti eseményt, a település számára fontos személyiséget mutatnak be (például az irodalom, zene, tudomány, sport, néprajz stb. területéről), és ezzel a helyszín/település jelentőségét erősítik, vagy a környezet egyhangúságán változtatnak, azt vizuálisan dinamizálják.
A pályázók köre: Önkormányzatok professzionális képzőművészek és iparművészek alkotásaival.
Nevezési díj: 12.000 Ft, amely magában foglalja a 27%-os áfát
Tervezett keretösszeg: 100 millió Ft.
Igényelhető támogatás: 5 millió forint.
Altéma kódszáma: 3974
Megvalósítás időtartama: 2013. május 1.–2014. május 1.
Benyújtási határidő: 2013. június 10-én, éjfélig.A kírás részletesen itt olvasható.




Rendészeti pályára irányító tábor roma származású fiatalok részére: A Belügyminisztérium pályára irányító tábort szervez azoknak a roma származású fiataloknak, akik érdeklődnek a rendvédelmi hivatás (rendőrség, katasztrófavédelem, büntetés-végrehajtás) iránt.
A tábor időtartama: 2013. július 21-26
Helyszíne: Nagykovácsi, Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola
A résztvevők áttekintést kapnak a rendvédelmi szervek munkájáról, a felvételi követelményekről.
A tábor a résztvevők számára térítésmentes.
Jelentkezési határidő:  
 2013. június 30.A kiírásról részletesebben itt olvashattok.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése