2013. április 5., péntek

Szociális szövetkezetek I.



TÁMOP-2.4.3.D-2-13/1
Szociális gazdaság fejlesztése


Beadási határidő: 2013 szeptember 30-ig.
Támogatás mértéke: 100%
Támogatás összege: 20 000 000 - 50 000 000 forint

Támogatás célja:
A szociális gazdaság támogatásakor erősíteni tudjuk egy társadalmi vállalkozás gazdasági tevékenységét: az ahhoz kapcsolódó szervezetfejlesztési elemeket, a piacra jutás megalapozásához szükséges kutatási és tervezési erőforrásokat, szükséges eszközöket, de ezen tevékenységek támogatói szándéka mellett a szervezet társadalmi céljai mentén elvárjuk a humánerőforrás fejlesztését, és a hátrányos helyzetű rétegek egyéb támogatását. Utóbbi tevékenység kiterjedhet a vállalkozás termékeihez és szolgáltatásaihoz szükséges humánkapacitások fejlesztésére: potenciális munkavállalók képzésére, munkahelyi beilleszkedésének támogatására, a tagok egyéb, munkavégzést akadályozó szükségleteinek kielégítésére.

Pályázók köre
A szociális gazdaságban újonnan alapított és működő szervezetek egyaránt pályázhatnak, azonban egy pontosan alátámasztott, részletes üzleti tervezéssel kell megalapozni a modellek gazdasági fenntarthatóságát.
121 Szociális szövetkezet
594 Nonprofit szociális szövetkezet

Célcsoport
Célcsoport tagnak számít jelen felhívás keretében a (nonprofit) szociális szövetkezet azon tagja és munkavállalója, aki a projekt céljainak végrehajtásában alapvetően, meghatározóan és folyamatosan részt vesz. A célcsoporttag lehet a szövetkezetnek a meglévő tagja vagy munkavállalója, de a célcsoport tagot csak munkaviszonyban lehet és kell foglalkoztatni.

A pályázat tartalma
Jelen felhívás keretében a célcsoport tagok foglalkoztatása kötelező tevékenység, az igényelhető támogatás tervezése pedig a munkaviszonyban foglalkoztatott célcsoport tagok száma alapján történik: Az igényelt támogatás nem haladhatja meg 8 órás (részmunkaidő esetén arányosított) munkaviszonyban foglalkoztatott célcsoport tagonként a 4.500.000 forintot 24 hónapos projekthossz esetén. A fenti módszerrel számolt összeg szolgál minden elszámolható költség fedezetéül!

Kötelezően megvalósítandó tevékenységek, beszerzések
1. Előkészítés
1.1. Megvalósíthatósági tanulmány
2. Projektmegvalósítás szakasza
2.1. Célcsoport tag foglalkoztatása (a projektidőszak 50%-ában)
2.4. Piacra jutás és marketing tevékenységek
2.6. Képzés
2.6.1. Tevékenység/szolgáltatásbővítéssel, fejlesztéssel összefüggő képzések, továbbképzések célcsoport tagok részére
2.10. A C.1.3 pontban meghatározott szolgáltatásokat nyújtó TÁMOP-2.4.3.E kiemelt projektgazdával kötelező dokumentált együttműködés
2.11. Projektmenedzsment feladatok
2.12. Nyilvánosság biztosítása
2.13. Horizontális elvekre vonatkozó előírások biztosítása

Belső költségvetési arányok
Előkészítés 4%
Projektmenedzsment 12%
ERFA 25%
Egyéb általános költség 10%
Tartalék 5%

Indikátorok
Foglalkoztatott
célcsoport
tagok száma                                                     minimum 5 fő
Képzésbe
bevontak
száma                                                              minimum a foglalkoztatottak 50%-a
Képzést
sikeresen
elvégzettek
száma                                                               minimum a képzésbe bevontak 80%-a
Projektben
használt
marketing
eszközök
száma                                                                minimum 1 darab
Projekt
keretében
értékesítésre
fejlesztett
szolgáltatások,
termékek
száma                                                                 minimum 1 darab

Fenntartás
A kedvezményezettnek vállalnia kell, hogy a projekt zárás után a projektidőszakkal megegyező ideig a szociális szövetkezet üzleti működését fenntartja az alábbiak szerint:
- A kialakított vagy fejlesztett honlapot elérhetővé teszi és működteti.
- A projekt során támogatásból kialakított vagy fejlesztett tevékenységeket folyamatosan végzi.
- Amennyiben az E pont tartalmi értékelés 4.5 pont szerint a pályázó vállalja a szövetkezet tagjai és munkavállalói részére közösségfejlesztő tevékenység megvalósítását a társadalmi felelősségvállalás keretein belül (helyi közösségi cél megvalósítása érdekében) a fenntartási időszakban is (3 pont), akkor azt a projektidőszak alatti gyakorisággal és résztvevővel kell végeznie.

Továbbá a foglalkoztatás tekintetében a kedvezményezett vállalja, hogy:
- A bértámogatásban részesülő célcsoport tagok munkaviszonyát fenntartja úgy, hogy a munkáltató, jogutódja, vagy a foglalkoztatást szerződésben átvállaló vállalja a legalább a támogatott foglalkoztatás időtartamával, bérszintjével, munkaidejével, munkakörével, az alkalmazás jogviszonyával megegyező továbbfoglalkoztatást.

1 megjegyzés:

  1. MINDENNEK OLVASSA EL EZT A TÉTELET, HOGYAN KÖNYVE HITÉNEK JOGI ÉS BIZONYOS HITELTÁRSASÁGT. A nevem Kjerstin Lis, kölcsön kerestem adósságaim rendezése érdekében, mindenki, akivel csaltam és csaltam, amíg végül megismerkedtem Benjamin úrral. Breil Lee 450 000,00 R kölcsönt tudott kölcsön adni nekem. Segített más kollégáimnak is. Ma az egész széles világ legboldogabb embereként beszélek, és elmondtam magamnak, hogy minden olyan hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünktől, elmondom a nevét az egész széles világnak, és örülök, hogy azt mondhatom, hogy a családom hamarosan visszatért, mert kölcsönre volt szükségem az egész életem elindításához, mivel egyedülálló anyám vagyok 3 gyerekkel, és az egész világ úgy tűnt, hogy rám lóg, amíg azt nem értettem, hogy az Isten hitelt küldött kölcsönadóként, amely megváltoztatta az életem és a családomé, az istenfélő hitelező, Benjamin úr, ő volt a Megváltó Isten, akit küldtek a családom megmentésére, és először azt hittem, hogy ez nem lehetséges, amíg meg nem kapom a kölcsönt, meghívtam őt a családomhoz. - Összesen olyan párt, amelyet nem hagyott le, és mindenkinek, akinek valódi hitelköltsége van, azt tanácsolom, hogy lépjen kapcsolatba Benjamin Breil Lee úrral e-mailben (lfdsloans@outlook.com), mert ő a legmegértőbb és legszívűbbi hitelező. valaha is gondoskodó szívvel találkoztam. Nem tudja, hogy ezt csinálom azzal, hogy jóindulatát felém terjesztem, de úgy érzem, hogy ezt meg kell osztanom veletek mindenkivel, hogy megszabaduljon a csalóktól, kérlek, vigyázzon a megszemélyesítőktől, és lépjen kapcsolatba a megfelelő kölcsöncéggel. Írjon nekünk: lfdsloans@outlook. com vagy a WhatsApp + 1-989-394-3740. .

    VálaszTörlés